Robotterne kommer…

2 gode nyheder: Du har råd. Og det er de kedelige opgaver, de tager.

Skal din næste medarbejder være en robot?

Hvorfor egentlig ikke, ja? For teknologien er rigtigt på plads nu, og tilgængelig for alle.

”Vi anbefaler alle vores kunder at overveje en kontorrobot. Det giver især mening, når vi hjælper dem med at skifte til Business Central, men det kan faktisk også fungere sammen med NAV og selv C5. Kontorrobotten kan overtage tidkrævende og ensformige opgaver. Så kan medarbejderne bruge dagen på opgaver, der er sjovere, udfordrer hjernen og kræver det menneskelige touch,” siger Per Steen Jensen, CEO & Partner i ADDvision.

Robotterne har været kendt længe, eksempelvis lagerrobotter og chatrobotter og lignende, men den generelle opfattelse er, at RPA (Robotic Process Automation) er forbeholdt de store virksomheder med råd til dyre investeringer.

”Det er slet slet ikke tilfældet mere,” fastslår Per Steen Jensen. ”Robotter ikke ”farlige” længere, set i forhold til medarbejdernes vilkår. De gør jobbet sjovere for alle i virksomheden. Og med de relativt nye kontorrobotter, er der kæmpegevinster at hente for SMVer, som faktisk nemt har råd til at hoppe med på vognen. Det synes jeg, de skal – for de kan få enorme fordele ud af det.”

Kontorrobotter, RPA (Robotic Process Automation), Virtuel Assistent – kært barn har mange navne. Uanset navnet er der tale om en venlig app, der varetager de ønskede regelbaserede rutineopgaver.

Kontorrobotterne fungerer på alle platforme og sammen med alle ERP-systemer … også ældre af slagsen.

Færre fejl. Sjovere arbejde

I alle virksomheder, uanset branche og mission, er der et behov for en række administrative opgaver. Manuelle processer, som bare skal udføres, for at virksomheden fungerer, og for at kunder, leverandører og myndigheder får svar. Rigtigt mange af de opgaver – fx automatisk oprettelse af salgsordrer, leverandørbekræftelser, beregning og booking af fragt, validering af oplysninger, fakturering, indberetninger, afstemninger, og endda opsamling af leads – kan løses af en kontorrobot, som selvfølgelig er tilpasset virksomheden perfekt.

”Robotten laver ingen fejl i indlæsning og indtastning af oplysninger – det gør alle vi mennesker jo en gang imellem. Og eftersom medarbejderne har været involveret i opsætningen af robotten, og overvåger resultatet og tilpasser processerne … så bliver andre småfejl nemt fanget. Det kunne eksempelvis være en kunde, der har tastet forkert i en email, og de forkerte oplysninger overføres af robotten til systemet … eller lignende, det vil en erfaren medarbejder se med det samme.”

De samme medarbejdere kan bruge tiden på at forhandle, udvikle idéer og at styrke relationer, som er en af de vigtigste parametre for succes her efter corona. Det er en massiv forbedring af virksomhedens potentiale, vi kigger på,” siger Per Steen Jensen.

Det kan du bruge kontorrobotten til

Her er en række eksempler på typiske rutineopgaver, som kontorrobotten udfører med et smil på læben:

Marketing: LinkedIn leads, Forbind CRM og LinkedIn, Connect til LinkedIn leads, Fjern LinkedIn invitationer

Salg: Kundeoprettelse, Salgsordreoprettelse/sagsoprettelse, Fragtberegning, Fakturering, Kundestamdata vedligeholdelse

Indkøb: Vareoprettelse, Leverandøroprettelse, Indkøbsordreoprettelse, Indkøbsordrebekræftelse, Manglende indkøbsordrebekræftelse, Manglende indkøbsleverancer, Varedisponeringsdata, Vare stamdata vedligeholdelse, Leverandørstamdata vedligeholdelse

Logistik: Varemodtagelse, Udskrivning af pluk, Udskrivning af labels, Fragtbooking, Leveringsbesked til kunden, Følgeseddel

Økonomi: Momsnummerverifikation, Fakturagodkendelse, Bankafstemning, Kreditovervågning, Kundeindbetalinge

Kom i gang fra ca. 10.000 kr.

”Vi har længe arbejdet med at automatisere processer og effektivisere virksomheder, så de får vækst og bedre bundlinje, og vi tøver ikke med at anbefale RPA til kontorets administrative opgaver. Allerede i 2017 sagde McKinsey, at op til 40% af de administrative opgaver i en virksomhed kan udføres af RPA. Sådan en kontorrobot – som arbejder på tværs af virksomhedens afdelinger – koster typisk i omegnen af  800 kr om måneden. Selve konfigurationen afhænger naturligvis af kompleksiteten, men man kan komme i gang for mellem 10.000 og 50.000 kr. Det vil for de flestes vedkommende være tjent ind i løbet af ganske få måneder.”

”Prøv at forestille dig, at i din sædvanlige arbejdstid blev der pludselig frigjort 30-40% af tiden. Du har 2, 5 timer mere om dagen, og dine opgaver ER løst. Med den frigjorte tid, er der lige pludselig plads til, at alle de gode idéer, du og dine kolleger har gået og puslet med, kan udvikles. Til glæde for virksomheden, og altså også for medarbejderne!” fortæller Per Steen Jensen.

Ønsker du en demo af en kontorrobot eller høre mere om jeres muligheder

Kontakt CEO & Partner Per Steen Jensen på tlf. 20855484 eller send en mail til psj@addvision.dk og få vores anbefaling til netop din virksomhed.

Vi er fusioneret!

Vi er fusioneret!

ADDvision er de mellemstore virksomheders foretrukne partner – en IT One Stop Shop med nærvær og menneskelighed.

læs mere