Mød Farhad Sharifi: ADDvision’s Head of ERP, der er læsehest og kommer kødboller på pizzaer
“Mit arbejde som leder er gjort, når mine kolleger altid er klædt teknologisk godt på, arbejder selvstændigt og træffer egne beslutninger i forhold til kundernes opgaver. Så kan jeg stå for det administrative.”
Farhad Sharifi, 40 år, har ledet ADDvisions ERP-afdeling siden oktober 2024.
Det gør han som en ægte del af holdet:
“Min primære opgave er at være afdelingsleder for ERP her i huset. Det er sådan noget som at sikre, vi når budgetterne, at projekterne bliver startet op og udført korrekt, og selvfølgelig personaleansvaret – jeg er deres nærmeste leder. Det er vigtigt, at konsulenterne i min afdeling kan udvikle sig selv og deres kompetencer, og at de har mulighed for at sparre med mig på opgaver, projekter og på det personlige i arbejdsdagen.
Men ud over at være Head of ERP, er jeg også selv forretningskonsulent. Det betyder, jeg er en aktiv del af teamet, at jeg forstår det praktiske og det tekniske, og selv har en god fornemmelse af konsulenternes hverdag.”
“Jeg er 40 år, har en matematisk baggrund og er informatikingeniør fra DTU, og har arbejdet i virksomheder som Cepheo, Solteq og CGI, som løsningsarkitekt, udvikler, teknisk leder, produktejer på egenudviklet software, med cloudbaserede systemer, som Business Central teknisk projektleder, som global service delivery manager.”
“Derfor ved jeg, hvad både jeg og mine konsulenter taler om – jeg har været der, jeg har prøvet det.” br>
Blød og fin indgang til virksomheden – hvis man kan lide at have travlt.
“ADDvision tiltrak mig, fordi det er en virksomhed med vokseværk. Her får jeg 100% ejerskab til at styre, forme og videreudvikle afdelingen, skaffe større projekter til huset, og være med til at bygge virksomheden op med en større ERP-afdeling. ADDvision er de sidste par år konsolideret af 4 virksomheder, så der er stadig masser af udfordringer – og det kan jeg godt lide.
Jeg har ramt jorden løbende med en travl hverdag. Både mine dejlige kolleger og ledelsesteamet har taget rigtigt godt imod mig. Det var hurtigt at komme på plads i ledelsesgruppen, og fedt med en bestyrelse, der har lyttet åbent til mine idéer og anbefalinger, og givet mig brede rammer til at udvikle afdelingen. Samtidigt har jeg rigtigt gode folk i afdelingen. De er positive over for ændringer og de har hurtigt betroet sig til mig som leder, hvilket jeg værdsætter og er taknemmelig for.”
“Jeg holder meget af at læse i min fritid, i øjeblikket er jeg blandt andet i gang med Yuval Noah Hararis Sapiens – En kort historie om menneskeheden. Og en gang imellem er jeg på min restaurant, Il Capo del Forno, som jeg har startet ved siden af uddannelse, arbejde og familie … der har vi kødboller på pizzaerne!”
Walk the talk. Gør dig umage. Og gør det rigtigt fra starten af
“Når jeg går på arbejde, skal det være udfordrende på en god måde. At se gode resultater hos kunderne af ens arbejde. At man arbejder sammen med kollegerne som et hold, når vi løser projekter, at vi vidensdeler, og både giver og tager imod viden. Det er virkelig vigtigt at kunne tage imod.
Min ledelsesstil er at selv at gøre det, som jeg synes, vi skal – og bruge fejl til læring. Selv om min rolle er at være leder i teamet og sige ”vi går denne vej”, og tage beslutningerne, er det vigtigt for mig, at mine kolleger ved, de ikke behøver at være perfekte. Vi skal gøre os umage, ja, og vi skal have mulighed for at begå fejl og lære af dem. Og vi skal fremad – man skal være tryg nok til at handle og tage beslutninger. Mit arbejde er gjort, når folk arbejder selvstændigt og træffer beslutninger i forhold til opgaver. Så kan jeg stå for det administrative.”
“Den spændende ledelsesudfordring har været, at 4 virksomheder er blevet slået sammen på kort tid. Derfor skal vi finde den rigtige måde at styre ensartet på – med arbejdsgange, som får opbakning fra alle, også personer, der måske har været vant til noget andet. Den slags tager tid.”
“Antallet af kolleger i min afdeling er fordoblet, siden jeg startede, og det viser, at vi både får opgaverne fra kunderne og vokser på den rigtige måde. Udfordringen har været, at 4 virksomheder er blevet slået sammen på kort tid – så vi skal finde den rigtige måde at styre ensartet med arbejdsgange, som får opbakning fra alle, også personer, der måske har været vant til noget andet. Den slags tager tid, det er work in progress. Jeg er enormt opmærksom på det og tager beslutningerne, så vi får slebet hjørner af i forhold til at køre vores forretning. Og ja – det betyder noget for effektiviteten på kort sigt. Til gengæld bliver det mere smidigt og effektivt, når man bygger korrekt op fra starten.”
Når Farhad holder fri
“Jeg har 3 piger i alderen 4-12 år, så en god weekend for mig er naturligvis at slappe af sammen med familien. Det finder jeg ro i. Jeg holder også rigtigt meget af at læse, både fysiske bøger og e-bøger – det handler igen om at finde ro og udvikle min selvindsigt. I øjeblikket er jeg i gang med tre bøger: En dokumentar om Mellemøsten og Kurdistan, Yuval Noah Hararis Sapiens – En kort historie om menneskeheden, og Paolo Coelhos Alkymisten.”.